2013. szeptember 3., kedd

Én így főzöm a gulyáslevest


Vettünk 1,2 kg marhalábszárat. 3x3 cm-es kockára vágtam. 3 fej hagymát felgordonoztam*. 5 sárga, 4 fehérrépa, pucolva, felezve. 1-1 zeller, karaláb negyedelve. 1 nagy fej paradicsom kockázva. 1 kg krumpli hámozva, kockázva. 1 tojás, liszt a csipetkéhez. Só, bors, édes-nemes pirospaprika.

Tüzet raktam a bogrács alatt, majd elővettem egy nagyobbat. Nem fért volna bele.

A száraz bográcsba beletettem a felkockázott húst és hagytam, hogy levet eresszen. Ment bele a hagyma, paradicsom, fél marék só. Fedő alatt még mindig víz nélkül hagytam, hogy minél több levet eresszenek. Pirosparika és 2 liter forrásvíz csatlakozott a húshoz. Így hagytam lassan zubogva fél órán át. Addig 1 tojás csipet só egy marék liszt és két kéz segítségével csipetkét gyúrtam és kiszaggattam.

További fél óra kellett a zöldségeknek, majd aztán a krumpli.

A húst nyomáspróbának vetettem alá. Majdnem puha volt, mehetett bele a csipetke és színezésnek még egy fél marék pirospaprika.

Mire a csipetke megfőtt minden kellő puhaságú lett. 

Kóstolás, utánsózás után mehetett az asztal mellé a földre, mi pedig az asztal köré.


Desszertnek máglyarakás volt.



A gulyás
 


Gordon Ramsey hagymát kockáz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...